رفتن به مطلب

آشغالگیر


pch-co

ارسال های توصیه شده

با توجه به ورود ذرات مختلف در آب ورودي به تصفيه خانه ها, به ويژه ريزش برگ در فصول مختلف سال, در صورت ورود اين ذرات به سيستم تصفيه خانه موجب آسيب ديدگي يا گرفتگي پمپها, شيرآلات, خطوط لوله و ساير متعلقات مي گردد. لذا به منظور جلوگيري از ورود اين گونه ذرات به واحدهاي تصفيه خانه مي بايست از سيستم آشغالگيري مناسب استفاده گردد.

معمولاً برای جدا کردن مواد درشت و آشغال موجود در فاضلاب از آشغالگیر استفاده می شود. آشغالگیر درشت برای جدا کردن مواد درشت نظیر شاخ و برگ ، بطری وغیره ….. وآشغالگیر متوسط برای جدا کردن مواد نسبتاً درشت بکار می رود. در صورت استفاده از پمپ و سایر تجهیزات مکانیکی استفاده از آشغالگیر ضروری است.

در حال حاضر آشغالگيرهاي مورد استفاده در کانالهاي آب تصفيه خانه ها بصورت صفحه مشبك و يا صفحه ميله اي ساخته شده و با زاويه نصب ۴۵ الي ۶۰ درجه در مسيركانال انتقال آب يا فاضلاب قرار مي گيرند. اين آشغالگيرها اکثراً توسط بهره بردار به صورت دستي و با استفاده از چنگک تميز مي گردد. در برخي موارد نيز اين آشغالگيرها از نوع مکانيکي و مجهز به قاب و چنگك جمع آوري آشغال مي باشد.

لذا با توجه به اينکه در اکثر مواقع حجم زيادي از ذرات و جامدات در آب ورودي به تصفيه خانه وجود دارد, عدم جمع آوري مداوم آنها موجب مسدود شدن سريع آنها گرديده و مي بايست به طور مداوم تميز گردند. علاوه بر اين بسياري از ذرات ريز و باريک, با عبور از اين گونه آشغالگيرها, وارد سيستم تصفيه خانه مي گردد. لذا به منظور رفع اين مشکلات و با استفاده از تکنولوژي روز دنيا مي توان از سيستمهاي آشغالگيري مدرنتر استفاده نمود که علاوه بر راندمان بالا در جداسازي ذرات و آشغالهاي ريـــز, داراي قابليت تميـــز شدن خودکار مي باشند. لذا از اين گونه سيستمـها, مي توان به آشغالگيــــرهاي پلکاني اشاره نمود.


  •  
  • مزايا و ويژگيهاي سيستم آشغالگير :

– قابليت عبور جريان زياد آب و فاضلاب از آشغالگیر

– ايجاد حداقل افت فشار در اثر عبور از آشغالگیر

– راندمان بالا در حذف آشغال و ذرات موجود در آب

– قابليت حذف ذرات ته نشين شده از کف کانال توسط آشغالگیر

– مقاومت بالا به مواد خورنده از جمله اسيد

– کنترل بو با توجه به اينکه در محفظه بسته قرار دارد

– عدم انسداد صفحات آشغالگير توسط دانه ها و ذرات

– عملکرد و نگهداري آسان

– هزينه پائين بهره برداري

آشغالگیر ها به اشکال مختلف و با ابعاد متفاوت (برحسب مواد درشت و ریز ورودی) ساخته میشوند. معمولا در تصفیه خانه هایی با حجم کاری کمتر از ۱۰۰۰ متـر مکعب فاضلاب از آشغالگیر های دستی (درشت و یا ریز) در کانالهایی با عمق کمتر ۲ متر استفاده میشود. بدین منظور بدلیل عمق کم کانال و کوچک بودن سطح آشغالگیر، نحوه تمیز نمودن آشغالهای موجود بر روی شبکه آشغالگیر توسط چنگک دستی انجام میشود. به این دلیل به اینگونه آشغالگیر ها، دستی گفته میشود. فاصله بین میله ها در آشغالگیر درشت بین (۴۰-۱۰۰)میلیمتر و در آشغالگیرهای ریز بین (۱۰-۳۰) میلیمتر در نظر گرفته میشود .

زاویه استقرار این گونه آشغالگیرها در کانال سیال (آب و یا فاضلاب) معمولاً بین ۴۵ -۶۰ درجه میباشد. میزان حذف مواد معلق در این گونه آشغالگیرها بین (۲-۳) میلیگرم در لیتر و حذف BOD بین (۳-۷ )میلیگرم در لیتر در نظر گرفته میشود. سرعت عبوری فاضلابی بین (۰٫۳- ۰٫۹) متر در ثانیه باید در نظر گرفته شود.

4dgd_photo00621-225x300-225x300.jpg

لینک منبع:آشغالگیر  پرتو کنترل هوشمند

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...