رفتن به مطلب

چک تخلیه قرارداد اجاره - مشاوره حقوقی


parsay

ارسال های توصیه شده

یکی از شایع ترین قرارداد ها در جامعه، اجاره است. امروزه کمتر کسی است که حداقل یک بار قرارداد اجاره را چه به عنوان مالک (موجر) و یا مستاجر امضاء نکرده باشد اما قرارداد اجاره که به زعم بعضی خیلی روزمره است، پر است از ظرایف و دقایق حقوقی خصوصا اگر قرارداد اجاره مربوط به مغازه دارای سرقفلی (حق کسب و پیشه) باشد که البته در این از موضوع بحث ما خارج است.

یکی از دغدغه های اصلی مالکین (موجرین) تخلیه به موقع مستاجر و پرداخت کامل اجاره بها است در این راستا در جامعه مرسوم شده است که مالکین به جهت ضمانت تخلیه به موقع مستاجر، چکی موسوم به "چک تخلیه" از مستاجر اخذ می کنند. این چک تخلیه در قراردادهای اجاره اماکن تجاری بیشتر رواج یافته است در این خصوص به مستاجرین توصیه می شود که در صورت اصرار مالک به دادن چک مذکور اولا به دقت شماره سریال چک و مشخصات کامل آن را در قرارداد اجاره قید کنید. ثانیا اکیدا توصیه می شود چک را در وجه حامل ننویسید. بهتر است در متن آن نوشته شود که چک در وجه آقای ... (مالک) بابت تضمین تخلیه قرارداد اجاره شماره ... مورخ ... ثالثا قسمت "حواله کرد" چک را خط بزنید.

نکته ای مهم این که در قرارداد اجاره به روشنی می بایستی مشخص شود که چک اخذ شده ضمانت چه چیزی است آیا فقط ضمانت تخلیه به موقع است یا پرداخت اجاره بهای معوقه و یا خسارات وارد آمده به ملک استیجاری (عین استجاره) را هم شامل می شود.

مالکین توجه داشته باشند که اگر چک تخلیه را هم دریافت نکنند پس از انقضای مدت در صورتی که ملک تجاری، اداری یا مسکونی باشد و قرارداد اجاره را دو شاهد امضاء کرده باشد و فاقد سر قفلی باشد، می توانند به شورای حل اختلاف محل وقوع ملک مراجعه کنند و در ظرف 10 الی 15 روز ملک را تخلیه کنند و البته این مستلزم آن است که مبلغ ودیعه را به حساب صندوق دادگستری که توسط شورای حل اختلاف معرفی می شود واریز نمایند. اگر مالک مدعی اجاره معوقه و خسارت ملک باشد می تواند دادخواست تقدیم دادگاه یا شورای حل اختلاف – با توجه به مبلغ درخواستی – کند و به میزان طلب مبلغ ودیعه را توقیف کند.

این مطالب از این رو گفته شد که موجرین بدانند که اگر هم چک تخلیه دریافت نکنند با شرایط مذکور می توانند به سرعت مستاجر را از ملک تخلیه کنند.

مالکین باید توجه داشته باشند اینطور نیست که به محض دادن دادخواست از بابت چک تخلیه به راحتی می توانند مبلغ آن را وصول نمایند. محاکم در خصوص مطالبه چک تخلیه کمی سخت می گیرند مالک بایستی پس از انقضای مدت ثابت کند که تخلیه مستاجر را از ایشان خواسته و سپس مبلغ ودیعه را به صندوق دادگاه واریز کرده است ...

به همه مالکین و مستاجرین توصیه می شود قبل از هر اقدامی با اخذ مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری مجرب ضمن آگاهی از قوانین و حقوق خود اقدامی بدون اشتباه و تبعات منفی حقوقی داشته باشند.

لینک منبع:طلاق خانواده گروه وکلای پارسای

http://parsaylawyers.com/

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...