Jump to content

طلاق با داشتن حق طلاق (وکالت طلاق به زن) نیازمند وکیل و مراجعه به دادگاه است.


parsayy

Recommended Posts

اگر زنی وکالت طلاق از همسرش داشته باشد چه این که این وکالت به عنوان شرط در سند ازدواج درج شده باشد و یا در طول زندگی مشترک به صورت رسمی در دفتر اسناد رسمی اخذ شده باشد و یا توسط کنسولگری (سفارت) ایران در خارج از کشور تنظیم شده باشد، به منزله بی نیازی زن از مراجعه به دادگاه و اخذ گواهی عدم امکان سازش نیست.

مراحل گرفتن طلاق به وسیله وکالت طلاق اینگونه است که به اجبار، زن (زوجه) می بایستی با وکالت خود با وکیل دادگستری قرارداد ببندد و از طرف شوهر وکالت به وکیل بدهد. اگر چه که خود نیز می تواند برای طی مراحل طلاق توافقی، وکیل اختیار کند اما انتخاب وکیل دادگستری در موارد وکالت حق طلاق برای شوهر اجبار قانونی است و با بودن وکیل با واسطه شوهر، نیازی به مراجعه و حضور شوهر نیست.

طلاق به وسیله وکالت طلاق زوجه، در واقع همان طلاق توافقی است با این تفاوت که شوهر به جای حضور خودش یا داشتن وکیل مستقیم، در اینجا وکیل مع الواسطه دارد.

پس به عبارت ساده وکالت زن در طلاق یا حق طلاق برای زن به این معنی است که زن از شوهر وکالت دارد در انتخاب وکیل که با حدود اختیارات مندرج در وکالتنامه، دادگاه مراجعه کرده و زوجه را طلاق دهد.

نکته ای که باید توجه داشت این که شرط های دوازده گانه در عقدنامه، وکالت کامل و مطلق زن در طلاق نیست یعنی این که زن بایستی با مراجعه به دادگاه در یک روند طولانی پس از اثبات یکی از موارد دوازده گانه طلاق بگیرد و پس از اثبات یکی از آن ها وکیل شوهر در طلاق می شود. اما وکالت مطلق و کامل آن است که یا به صورت شرط مستقل در سند ازدواج نوشته شود و یا این که بعد از ازدواج از طریق دفتر اسناد یا کنسولگری ایران، وکالت رسمی زوج به زوجه در طلاق اعطا کند که هر زمان که بخواهد به دادگاه مراجعه کرده و با گرفتن وکیل برای شوهر، خود را مطلقه نماید.

 

 

طلاق توافقی پارسای - http://parsaylawyers.com

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

مراحل درخواست طلاق توافقی

پروسه طلاق و انجام تشریفات قانونی آن با توجه به قانون مدنی ایران زمانبر است و می تواند مشکلات روحی و روانی مختلفی را برای زوجین و فرزندانشان به همراه داشته باشد. از این رو، بسیاری از زوجین طلاق توافقی را برای انجام جدایی انتخاب می کنند. در هنگام درخواست طلاق توافقی می بایست مراحلی را طی کنید.

با توجه به قوانین جمهوری اسلامی در خصوص طلاق، در صورتی که زوجین نسبت به مسائل مالی و غیر مالی که هنگام عقد ازدواج مکتوب نموده‌اند توافق کنند، مراحل درخواست طلاق توافقی از سوی قاضی جاری می‌شود. بدین ترتیب مراحل طلاق توافقی چه با حضور وکیل طلاق توافقی و چه بدون وکیل عبارت‌اند از:

ثبت دادخواست طلاق

مشاوره برای صلح و سازش

معرفی زن به پزشک قانونی

توافقات مالی و غیر مالی (مهریه، حضانت و ...)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...