رفتن به مطلب

آشنایی با قوم زن سالار مینانگ در اندونزی 2


youka

ارسال های توصیه شده

قوم مینغکاباو که گاهی مینانگ نیز خوانده می شوند از اقوام کشور اندونزی محسوب می شوند که در سوماترای غربی زندگی می کنند.

قدمت این قوم یکی از نکته های جالب توجه درباره این گروه است. نکته بحث برانگیز دیگر درباره این گروه ظاهر اولیه زندگی آن ها اما افکار جالب و بعضا امروزی این گروه است. در فرهنگ این مردمان، پسر جوان خانواده مسوولیت سنگینی نسبت به مادر و خواهران خود دارد. رسم است دختران خانواده پس از ازدواج، در خانه خود به همراه داماد زندگی می کنند. البته امروزه این اتفاق بسیار کم رخ می دهد. این مطلب برگرفته از سایت تور بالی است .

حال اگر بخواهیم درباره قانون ارث زمین و زمینداری در میان مردمان مینغکاباو بگوییم باید بدانید که وقتی مردان این قوم برای کسب علم و کار کردن به دیگر مناطق و شهرها می روند، کار زمین های کشاورزی می ماند برای زنان و وظیفه مراقبت و کشت و کاشت بر عهده آنان خواهد بود.

بعد از مرگ مادر زمین ها به دختران خانواده می رسد و گاهی اوقات پسران نیز سهمی می برند.

درواقع مردان در این سرزمین مهمان خانه همسران خود هستند، ولی این موضوع تا چه اندازه در دنیای امروز می تواند حقیقت داشته باشد؟

فرهنگ مردمان این قوم در شماره های زیر خلاصه می شوند:

•    حکومت توسط زنان: زنان صاحب خانه و زمین های کشاورزی هستند و وظیفه مراقبت و رسیدگی آن ها بر عهده زنان است.

•    همه چیز متعلق به زنان است : در ساختار اجتماعی این مردم اموال به دختران ارث می رسد و نام کودکان نیز متعلق به مادر است نه پدر.

•    مذهب: دین و مذهب مینانگی ها ترکیبی از سنت های گذشته و اسلام است. بسیاری از مراسم آن ها وابسته به سنت هایشان می باشد ولی در اصل مسلمان هستند.

•    اتفاقی عجیب و غریب: بر خلاف رسم و رسومات سایر کشورهای مسلمان ، دختران این قوم بعد از ازدواج به خانه داماد نمی روند بلکه داماد به خانه عروس می رود و در کنار پدر و مادر همسرشان زندگی می کنند.

•    مراسم ازدواج جالب: خانواده و خویشاوندان عروس بهترین لباس سنتی شان را پوشیده و با پول و هدیه به استقبال داماد می روند.

•    وظیفه مردان نسبت به خانواده : مردان قبل از ازدواج باید از مادر و خواهران شان محافظت کنند و بعد از ازدواج زمانی که به کار مشغول می شوند باید به حمایت از فرزندان و همسر خود بپردازند. در این حین زنان از خانه و زمین ها مراقبت می کنند و بنیان خانواده را حفظ می نمایند.

•    بوفالوی پیروز: طبق افسانه ها زمانی که پادشاه سرزمین Majapahit در جاوه به این قوم اعلان جنگ کرد، پادشاه سوماترا پیشنهاد داد به جای جنگیدن، دو بوفالو از طرف دو قوم با هم نبرد کنند و با پیشنهاد او موافقت شد. بوفالوی پادشاه سوماترا در این نبرد پیروز شد و توانست شاخ هایش را به شکم بوفالوی دیگر فرو کرده و او را بکشد. به همین دلیل است که تاج های سنتی که زنان این قوم بر سر می گذارند به شاخ بوفالو شباهت دارد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...